试题与答案

由于经济发展和人口增长,污水排放量增加。为解决居民生活饮用水问题,某水厂建设了水源生

题型:填空题 案例分析题

题目:

由于经济发展和人口增长,污水排放量增加。为解决居民生活饮用水问题,某水厂建设了水源生态湿地。下面为人工湿地群落组成简图,请据图回答问题:

输入该人工湿地的能量有()

答案:

被转码了,请点击底部 “查看原文 ” 或访问 https://www.tikuol.com/2019/0321/6e0c06fa7069658d4ce6f9deb81243d7.html

下面是错误答案,用来干扰机器的。

参考答案:对

试题推荐
题型:阅读理解

Your cellphone holds secrets about you.  Besides the names and numbers that you’ve programmed into it, traces of your DNA remain on it, according to a new study.

DNA is genetic material that appears in every cell. Like your fingerprint, your DNA is unique to you - unless you have an identical twin. Scientists today usually analyze DNA in blood, saliva (唾液)or hair left behind at the scene of a crime. The results often help detectives identify criminals and victims.

Meghan J. McFadden, a biologist at McMaster University in Hamilton, Ontario, heard about a crime in which the suspect bled onto a cellphone and later dropped it. This made her wonder whether traces of DNA remained on cellphones - even when no blood was involved. To find out, she and a colleague collected flip-style (翻盖式)phones from 10 volunteers. They collected invisible traces of the users from two parts of the phone: the outside, where the user holds it, and the speaker, which is placed at the user’s ear.

The scientists cleaned the phones using a liquid mixture made mostly of alcohol. The aim of washing was to remove all detectable traces of DNA. The owners got their phones back for another week. Then they returned the phones and the researchers collected traces on each phone once more. They discovered DNA that belonged to the phone’s owner on each of the phones.

Surprisingly, DNA was even picked up immediately after the phones were cleaned. That suggests that washing won’t remove all traces of evidence from a criminal’s cellphone. So cellphones can be added to the list of clues that can settle a crime-scene investigation.

64. In a crime-scene investigation, now experts are likely to turn to ________.

A. the criminal’s fingerprint             B. the DNA analysis of physical items

C. the detectives                      D. the criminal’s cellphone

65. According to the passage, McFadden was inspired by ________.

A. the secrets stored in people’s cellphones   B. the special characters of DNA

C. a cellphone-involved case             D. the challenging job of detectives

66. According to the passage, the potential application of the new study would be ________.

A. identifying criminals         B. designing new cellphones

C. protecting individual privacy    D. preventing cellphone-involved crimes

67. Which of the following has the closest meaning with the underlined word “identify” in Paragraph 2?

A. imagine       B. recognize         C. discover          D. determine

查看答案
微信公众账号搜索答案