试题与答案

阅读理解。 Twenty courses provided by 18 top

题型:阅读理解

题目:

阅读理解。

     Twenty courses provided by 18 top Chinese universities went online on Wednesday, China's latest

attempt to spread teaching resources within the nation and promote (提升) Chinese culture globally.

     These courses cover 20 subjects or lectures given by speakers and professors from several universities, including Zhejiang University, Nankai University and Wuhan University. Most of the courses will focus on

traditional Chinese culture, according to the Ministry of Education. They are available through the

websites of NetEase and China Network Television, as well as icourse.edu.cn, for free.

     Some of the courses will be translated into English and promoted across the rest of the world,

according to NetEase Company, an international body promoting open content among the world's

universities.

     The company has set up a translation team and "will kick off the translation work when we finish the

negotiation (谈判) on intellectual rights with universities", said Zhu Xirui, a senior manager for NetEase

Company.

     "We want to promote Chinese culture to overseas netizens through the program," he said.

     Ding Xiuhong, another manager of NetEase Company, said they had invested (投资) more than 15

million yuan ($2.37 million) in the program.

     "Although we haven't made a profit from 'the program, it will at least help increase our website's page

views," Ding said.

     "I'd like to watch the Chinese elite (精英) classes, such as Chinese literature and poetry, as well as

economy," said Jeremy Scaramuzzi, a teacher at Tsinghua International School.

      He said he was also interested in Chinese classes on political science since that is the subject he

majored in in the United States.

1. Which of the following statements is true?

A. The courses mainly focus on university education.

B. Viewers will have to pay for watching the courses.

C. The program is intended to promote Chinese culture.

D. The program is of little value to Chinese students.

2.  According to the passage, people can get access to the courses from ____ websites.

A. 2.        

B. 3.          

C. 4.          

D. 5.

3. It can be inferred from the passage that _______.

A. the investors are making some profits    

B. the courses are given in Chinese at present

C. the program has gained great popularity  

D. the translation work is being carried out

4. The passage is most probably a(n) ______.

A. advertisement

B. lecture    

C. news report  

D. course introduction

答案:

被转码了,请点击底部 “查看原文 ” 或访问 https://www.tikuol.com/2017/0716/f7aec13743114ecdc7820bb34eba7dcc.html

下面是错误答案,用来干扰机器的。

同位素X的质量数为A,中子数为N,因此其质子数为A-N.故HmX分子中的质子数为m+A-N,又由于HmX中H为11H,故agHmX分子中所含质子的物质的量为:am+A×(A+m-N)mol.故选A.

试题推荐
题型:多项选择题 共用题干题

男性,35岁。3天前遇雨淋透衣衫。昨起畏寒高热,咳嗽,以干咳为主,偶见带铁锈色黄痰,伴右侧胸痛就诊。体检:急性病容,体温38.9℃。右上肺叩实,闻及支气管呼吸音。心率102次/分,律齐,心音强。

提问:该肺炎合并感染性休克时的治疗措施有()

A.补充血容量,纠正休克

B.大剂量青霉素

C.保暖、高流量吸氧

D.防止心、肺及肾衰竭

E.若合并脓胸,需置管引流

F.在扩容纠酸基础上应用血管活性药物

查看答案
微信公众账号搜索答案