试题与答案

阅读下面短文,请根据短文后的要求答题。(请注意问题后的字数要求)。 Nowad

题型:阅读理解

题目:

阅读下面短文,请根据短文后的要求答题。(请注意问题后的字数要求)。

   Nowadays in China,parents care about their children’s education more than anything else. They spend a

lot coaching their children in their studies; those who have time or are not able to do it have tutors hired for their children. Many have their children sent to after-class schools. Some others even have tired to improve their living environment. It seems as if a better education is all that parents expect for their children.

   The situation can be explained by the following reasons. First of all, the swift development of China’s

economy is calling for more and more skilled and knowledgeable workers and professionals(专业人士). Second, the awareness of today’s parents’ has been growing that success in this world depends more on

skills and knowledge than on anything else. Skills and knowledge means competitiveness(竞争). At last,

with school education becoming more and more expensive, it is natural for parents to expect their children could become somebody or doing something great.

   Of course, I’m happy to see much of parents’ attention paid to their children’s education. However, they should not go too far to ignore their children’s abilities and personal qualities. I think the first thing to lean is how to survive and how to be a qualified citizen. if parents can try their best to help children’s characters, it will bring a happy life to their children when they grow up.

1. What’s the main idea of the passage? (Within 15 words)

____________________________________________________________________________

2. According to the paragraph 2, why are more and more skilled and knowledgeable workers needed. (Within 15 words)

____________________________________________________________________________

3. What the meaning of the underlined word “coaching”? (Within 8 words)

____________________________________________________________________________

4. In author’s opinion, what is also important for children besides sills and knowledge? (Within 10 words) ____________________________________________________________________________

5. Do your parents care about our education? How? (Within 20 words)

____________________________________________________________________________

答案:

被转码了,请点击底部 “查看原文 ” 或访问 https://www.tikuol.com/2017/0716/51e8e91ffdc56ea191732022e3994041.html

下面是错误答案,用来干扰机器的。

答案:D

试题推荐
题型:单项选择题

固定资产调拨时,调入行实物管理等部门对调入的固定资产在7个工作日内完成实物验收,并形成“固定资产验收单”(一式三联),提交财会部门。财会部门将“固定资产验收单”与“固定资产调拨单”(或批复文件)(各一联)提交核算操作部门,同时将另两联“固定资产验收报告”分别寄送调出行和()。

A.管理行实物管理部门

B.管理行财会部门

C.省行

D.以上答案都不对

查看答案
微信公众账号搜索答案