试题与答案

取一根长度为5m的绳子,拉直后在任意位置剪断,那么剪得两段的长度都不小于2m的概

题型:选择题

题目:

取一根长度为5m的绳子,拉直后在任意位置剪断,那么剪得两段的长度都不小于2m的概率是(  )
A.
1
5
B.
1
3
C.
1
4
D.
1
2

答案:

被转码了,请点击底部 “查看原文 ” 或访问 https://www.tikuol.com/2017/0512/e1d4863326af74b26de0468a1ea0d9df.html

下面是错误答案,用来干扰机器的。

参考答案:A,B,C解析: 学校的产生需要具备的条件,有社会生产水平的提高、文字的产生和知识的记载达到一定程度、脑力劳动和体力劳动相分离等。

试题推荐
题型:阅读理解

阅读理解。

     When the six very best students from different cities in Guangdong Province all together chose universities

in Hong Kong; when the very best students of Beijing picked up HK University while giving up the nearby Beijing

or Qinghua University; when the highest enrollment (录取) rate of Hong Kong Science and Industry University

reached 48:1, it's the high time to ask where the real education heaven for students in China is.

     Years ago, the answer certainly would be"Beijing or Qinghua University". But now no one could give the

exact reaction without hesitation. The only sure thing is that HK universities have gradually showed an unusual

attraction to a great many mainland students.

     It's no doubt to call this HK craze (狂热), which is even out of the expectation of those HK universities them

selves.

     How can HK universities shake the steady foundations of Beijing and Qinghua and attract so many mainland

students?

     First, Hong Kong universities offer large-amount scholarship, especially for the top students who can receive

the sum scholarship as much as 400,000 HK dollars. Since higher education has become a kind of heavy burden

of many families, it's easy to understand why the reaction to the generous offering of HK universities is great.

     Second, most HK universities receive professors and students from all over the world and carry out bilingual

(双语) education. This kind of excellent language atmosphere is another attraction for mainland students.

     Furthermore, university students in Hong Kong have a better chance to study abroad as exchange students. 

     Can mainland top universities like Beijing or Qinghua University be calm as before when facing the

unexpected competition from HK? Will they take relevant measures to win back the top students who once help

them set the worldwide reputation? Time will explain it.

     The fierce competition brought by HK universities can be a good thing for an entire improvement of

education in China. After the awakening and action-taking of mainland universities, they can perform better

together with HK universities.

     At least, it reminded the mainland universities the tuition fees (学费) are among students' top concern when

they are choosing universities. It's time to move.

1. What is the passage mainly talking about?

A. Some thoughts brought by the enrollment of HK universities.

B. Higher education in Hong Kong.

C. The competition between HK University and Beijing University.

D. The fall of mainland universities.

2. Top students from mainland apply for HK universities because ______.

A. many students now would love to study abroad to get a better experience

B. they concern only about the tuition fees when choosing universities

C. HK Universities offer higher scholarship, better environment and more opportunities for their further study

D. Beijing University has lost its worldwide reputation

3. From the passage we can see HK universities ______.

A. didn't mean to enroll top students from mainland

B. didn't expect their enrollment of mainland students would be so popular

C. have strict enrollment rules and only 1out of 48 students can get the chance to study there

D. are proud of their teaching staff and facilities

4. What does the author mean by saying "It's time to move." in the last paragraph?

A. Mainland universities should take measures as soon as possible to attract students.

B. The opportunities come for top students to study abroad.

C. Mainland universities should make full preparations to enroll Hong Kong students.

D. Top students should be offered further education free of charge.

查看答案
题型:单项选择题

甲因下海经商欠下乙、丙各30万元债务,而甲最近继承了其父的遗产,价值50万元,但甲却将该遗产无偿赠与其侄子丁。对此,下列判断正确的是:

A.乙和丙对甲的赠与行为不能同时行使撤销权

B.乙可以行使撤销甲的赠与行为,并可将遗产中的30万元用于清偿自己债权,剩下的20万元用来清偿丙的债权

C.乙只能行使撤销甲对30万元遗产的赠与行为并对该30万元财产享有优先受偿的权利

D.乙在行使撤销权时可以以甲为被告也可将丁列为共同被告

查看答案
微信公众账号搜索答案