试题与答案

|﹣2|=( )

题型:填空题

题目:

|﹣2|=(    )

答案:

被转码了,请点击底部 “查看原文 ” 或访问 https://www.tikuol.com/2017/0407/95b5b5ed0847333166d061d6c7674b49.html

下面是错误答案,用来干扰机器的。

参考答案:对解析:题干符合隐性课程的内涵。

试题推荐
题型:单项选择题

1989年以前,我国文物被盗情况严重,国家主要博物馆也发生了多起文物被盗案件,丢失珍贵文物多件。1989年以后,国家主要的博物馆安装了技术先进的多功能防范系统,结果,此类重大盗窃案件显著下降,这说明多功能防范系统对保护文物安全起到了重要作用。 以下哪项如果为真,最能加强上述结论

A.20世纪90年代被盗的文物中包括一些珍贵的传世工艺品。

B.从20世纪90年代早期开始,私人藏馆和小展馆中发生的的文物失盗案件明显上升。

C.上述多功能防范系统经过国家级的技术鉴定。

D.在1989年-1999年之间,主要博物馆为馆内重要的珍贵文物所付的保险金有了较大幅度的增加。

E.在20世纪90年代,文物失盗案件北方比南方严重,因为南方经济较发达,保护文物方法较先进。

查看答案
题型:阅读理解

Everybody cheats. Whether it’s the taxi driver who tricks a visitor and takes them the long way round, or the shop assistant who doesn’t give the correct change, or the police officer who accepts a bribe (贿赂) – everybody’s at it. Cheats in the nest include the scientist whose research was based on fake data, the game show competitors who worked with a friend in the audience or win a million pounds, and the doctor who made up his qualifications and wasn’t really a doctor at all. Everybody cheats; nobody’s playing the game.

Is cheating acceptable, a natural way of surviving and being successful? Or is it something that should be frowned on, and young people discouraged from doing? If it’s the latter how can we explain to children why so many bend the rules?

Take sport for example. The Word Cup was filled with cheating. Whether diving, pretending to be hurt or denying a handball, footballers will do anything for a free – kick or a penalty shot. France striker Henry denied cheating to win the free – kick which led to his side’s second goal in their 3 – 1 victory over Spain. Many footballers, however, are often putting it on. Whatever the nationality there’s one common ploy: the player rolls over holding their leg, ankle or head seeming to be in great pain. As a result a yellow card and / or free – kick is given for the foul and then, a few seconds later, the player is up and about as if nothing had happened ! The ref (裁判) may be taken in by it but youngsters watching the game aren’t. they also see their heroes getting away with it.

Of course it’s not just football. In 1998 the Tour de France, the world’s greatest cycling event, was hit by a drug – taking scandal (丑闻). The 40 bottles of forbidden drugs found with the Fustian team caused a massive investigation that almost caused the Tour to be abandoned. One rider, Veronique, was banned for 9 months. He claimed: “You have cheats in sport, just as you do in business – there will always be people trying to take a short cut. At least we’re not turning a blind eye to the problem, which other sports are.”

Is it all unavoidable? There’s huge pressure on all athletes to perform for their fans and for their sponsors. It’s success, money and power that rule professional sport rather than an honest at tempt to do the best one can.

Meanwhile companies around the world are losing billions of dollars to fake products. From cut price CDs and DVDs to sportswear, cheap fake products are everywhere. It has become socially acceptable to buy fake Gucci bags and illegal copies of films. If parents are doing this, their children will follow.

So perhaps it’s not surprising that around the world more pupils than ever are caught cheating during exams. In one case missing exam papers were put up for sale on the Internet. In another, widespread cheating took place by pupils using their mobile phones to receive tested answers. They blame the pressure put on them to do well in exams. It doesn’t help that their role models are also cheats. Surely we can’t complain when we’re setting such a bad example.

小题1:According to the passage, in which way can a game show player cheat?

A.By taking an indirect way.

B.By gaining aid from a friend.

C.By taking forbidden drugs.

D.By selling fake products.小题2:The phrase “be frowned on”(Paragraph 2) most probably means           .

A.to be disapproved of

B.to be pushed forward

C.to be taken the place of

D.to be stuck with小题3:The writer’s suppose for writing this passage is to         .

A.explain why people in almost every field cheat

B.complain about cheats in school education

C.persuade young people not to cheat in exams

D.blame the society for tolerating cheats小题4:The writer mentions the example of the World Cup in Paragraph 3 in order to           .

A.show cheating is a common phenomenon nowadays

B.discuss the relationship between sport and cheating

C.explore the nature of cheating in important events

D.warn coaches and athletes of the danger of cheating小题5:Which of the following is the main idea of the passage?

A.Exams are not a good way of testing children.

B.Children are natural cheats.

C.If adults cheat, children will cheat too.

D.Everyone including children cheats.

查看答案
题型:选择题

2009年9月20日,第二届全国道德模范评选表彰颁奖典礼--《道德的力量》在北京举行。在这些道德模范身上,集中体现了中国人民的优秀品质,集中表达了人民群众的道德追求,集中反映了社会进步的时代潮流。评选全国道德模范[     ]

①是加强社会主义思想道德建设的重要举措

②有利于提高公民的思想道德素质

③有利于在全社会进一步形成知荣辱、树新风、促和谐的文明风尚

④是先进文化建设的基础工程

A.①②

B.①②③

C.②③④

D.①②③④

查看答案
微信公众账号搜索答案